Menu
Generic filters
Exact matches only

    Κρύα παντζαρόσουπα με παγωτό πιπεριάς

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Μέτρια

    Υλικά

    • 4 μεγάλα παντζάρια
    • 2 φλ. ζωμός λαχανικών
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1/2 κ.γ. κύμινο
    • 1/3 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • αλάτι, πιπέρι

    Για το παγωτό

    • 1 πράσινη πιπεριά
    • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
    • 1 λίτρο πυκνή κρέμα γάλακτος
    • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

    Εκτέλεση

    Σούπα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε τα παντζάρια με το λάδι και το κύμινο μέσα σε ταψάκι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, τα ξεφλουδίζουμε, τα χοντροκόβουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με τον μαϊντανό. Ρίχνουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να γίνει πηχτή σούπα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο.

    Παγωτό: Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας πάντα μέχρι να έρθει σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο 1 βράδυ. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε να πήξει και να αφρατέψει, στην κατάψυξη. Σερβίρουμε τη σούπα σαν ορεκτικό σε μπολ με 1 μπάλα παγωτό.

    Bookmarks