πισω στισ συνταγεσ

Bbq cauliflower wings για vegan Τσικνοπέμπτη

Πώς θα φροντίσεις τους vegan φίλους σου στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης;

Περισσότερο από 60’
·
5 μερ
·
Μέτρια

Υλικα

Μπουκιές κουνουπιδιού
1
μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μέτρια μπουκετάκια
180γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή αλεύρι ζέας (δίνει μια λίγο πιο βαριά γεύση)
125ml
ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2
φλιτζάνια νερό
1 κ/γ
σκόνη σκόρδο
1 κ/γ
σκόνη κρεμμύδι
½ κ/γ
αλάτι
πιπέρι
Σάλτσα με αβοκάντο και κόλιανδρο
2
ώριμα μέτρια αβοκάντο
χυμό από ½ λεμόνι
1
μεσαίο ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ( ή μαϊντανός ή κάρδαμο)
2 κ/σ
νερό
αλάτι
Ψητά μανιτάρια πλευρώτους
750γρ.
μανιτάρια πλευρώτους
125ml
ελαιόλαδο
2 κ/σ
κρέμα βαλσάμικου
5
κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
4
σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι

εκτελεση

Για τις μπουκιές κουνουπιδιού 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με το ρόφημα αμυγδάλου, το νερό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Θέλουμε ένα χυλό σφιχτό, αλλά να ρέει. Εάν βγει πολύ σφιχτός, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. 
  2. Βουτάμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού ένα-ένα μέσα στο χυλό, ώστε να καλυφθούν καλά και τα στραγγίζουμε λίγα λεπτά πάνω σε σχάρα.  
  3. Τοποθετούμε τα μπουκετάκια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους. Πιθανότατα θα χρειαστούμε πάνω από ένα ταψί.  
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220ο C για περίπου 20-25. Στη μέση του χρόνου τα γυρίζουμε, για να ψηθούν καλύτερα και να πάρουν χρώμα. 
  5. Τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με τη σάλτσα barbeque. 
  6. Ψήνουμε για άλλα 15’ περίπου. 

Για τη σάλτσα με αβοκάντο και κόλιανδρο: 

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά μαζί, αφήνοντας το λεμόνι και το αλάτι για το τέλος για να ρυθμίσουμε τη γεύσηTip: Αφήστε το κουκούτσι του αβοκάντο μέσα στη σάλτσα για να μην σας μαυρίσει. 

Για ψητά μανιτάρια πλευρώτους 

  1. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα μανιτάρια. 
  2. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ και αλείφουμε με το μείγμα τα μανιτάρια. 
  3. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 200οC για 30-35. 
  4. Σερβίρουμε το κουνουπίδι και τα μανιτάρια με τη σάλτσα αβοκάντο και έξτρα σάλτσα barbeque. 
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.