Menu
Generic filters
Exact matches only

Sugar-free μπισκότα με ρόδι & ταχίνι

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 14 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 200g ταχίνι
  • 200g αλεύρι αμυγδάλου   
  • 170g maple syrup
  • 50g ρόδι 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου  
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη  
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο  
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ  
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το ταχίνι, το maple syrup, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2.Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ, το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα, το κάρδαμο, το τζιντερ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε εκ νέου.

3.Κατόπιν, παίρνουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τα πλάθουμε σε μπαλάκια με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης. Κάθε μπαλάκι που ετοιμάζουμε το τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

4. Μόλις ολοκληρωθεί το μείγμα, πιέζουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι, ώστε να πλατιάσουν ελαφρώς, πιέζουμε και μερικούς σπόρους ροδιού στην επιφάνεια του κάθε μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15-17 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να πάρουνε ελαφρώς σκούρο χρώμα στις άκρες τους.

5.Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Προσέχουμε το ταχίνι να είναι λείο και όχι στεγνό, ώστε να μπορεί να αναμειχθεί εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.

Bookmarks