Σπιτικά, αλμυρά, φαλαφελο-μπισκότα με λαχανικά

60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
9 μερίδες
Μέτρια

Υλικά

1 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 1 νύχτα
1/2 φλ. χοντροκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. χοντροκομμένος μαϊντανός
1 φλ. χοντροκομμένο κόλιανδρος
1 μικρή πράσινη πιπεριά τσίλι, serrano ή jalapeno
3 σκελίδες σκόρδο
1 g κύμινο
1 g αλάτι
1/2 g κάρδαμο
1/4 g μαύρο πιπέρι
1/2 g μαγειρική σόδα
1/2 φλ. αλεύρι ρεβιθιού
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το κάρδαμο, το μαύρο πιπέρι και τη μαγειρική σόδα στο μπλέντερ και χτυπάμε πολλές φορές μέχρι να αποκτήσει μια λεπτή, ομοιογενή υφή. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα του φαλάφελ σε ένα μεγάλο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και προσθέτουμε το αλεύρι ρεβιθιού, το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα πάντα με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα του φαλάφελ σε ένα ταψί στρωμένο με αντοκολλητικό χαρτί και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας, για να το ισιώσουμε.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

σχετικεσ συνταγεσ