πισω στισ συνταγεσ

Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα & λαχανικά στο φούρνο

Από 30’ έως 60’
·
4 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

3 κομμάτια
στήθος κοτόπουλου
1 κούπα
δημητριακά
100 γρ.
τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γλ.
σκόνη σκόδρου
¼ κούπα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
150 γρ.
συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
70 γρ.
πελτές τομάτας
½ κ.σ
μαϊντανός
½ κ.γλ.
ρίγανη
¼ κ.γλ.
αλάτι
¼ κ.γλ.
πιπέρι
½ σκελίδα
σκόρδο
1 ½ κ.σ
ελαιόλαδο
1 ½ κούπα
νερό
1 κ.σ
ζάχαρη
1
κόκκινη πιπεριά
1
κίτρινη πιπεριά
1
πορτοκαλί πιπεριά
1
καρότo
1
κολοκυθάκι
1/3 κούπα
ελαιόλαδο
ξηρό θυμάρι
αλάτι

εκτελεση

Για τη marinara :
– Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) στο multi και ανακατεύουμε.
– Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5-10.

Για το κοτόπουλο:
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τα δημητριακά και τη σκόνη σκόρδου.
– Περνάμε το κοτόπουλο (το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει) πρώτα από το λάδι και μετά από τα δημητριακά.
– Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25‘ περίπου.
– Το βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε σε κάθε κομμάτι λίγη μαρινάρα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Για τα ψητά λαχανικά:
– Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
– Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το θυμάρι και αλείφουμε τα λαχανικά.
– Τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Θέμιδα Καρδιόλακα - Συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής και blogger Mama Knows
Θέμιδα Καρδιόλακα - Συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής και blogger Mama Knows

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.