Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα & λαχανικά στο φούρνο

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
1 κούπα δημητριακά
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γλ. σκόνη σκόδρου
¼ κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
150 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
70 γρ. πελτές τομάτας
½ κ.σ μαϊντανός
½ κ.γλ. ρίγανη
¼ κ.γλ. αλάτι
¼ κ.γλ. πιπέρι
½ σκελίδα σκόρδο
1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
1 ½ κούπα νερό
1 κ.σ ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 καρότo
1 κολοκυθάκι
1/3 κούπα ελαιόλαδο
ξηρό θυμάρι
αλάτι

Εκτέλεση

Για τη marinara :
– Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) στο multi και ανακατεύουμε.
– Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5-10.

Για το κοτόπουλο:
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τα δημητριακά και τη σκόνη σκόρδου.
– Περνάμε το κοτόπουλο (το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει) πρώτα από το λάδι και μετά από τα δημητριακά.
– Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25‘ περίπου.
– Το βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε σε κάθε κομμάτι λίγη μαρινάρα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Για τα ψητά λαχανικά:
– Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
– Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το θυμάρι και αλείφουμε τα λαχανικά.
– Τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Θέμιδα Καρδιόλακα - Συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής και blogger Mama Knows
Θέμιδα Καρδιόλακα - Συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής και blogger Mama Knows

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.