Menu
Generic filters
Exact matches only

Σπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό σπαράγγια
  • 30 φύλλα καθαρισμένα
  • 150 g. σπανακι
  • 1 φέτα
  • 1 κ.σ. αβγό ολόκληρο
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • λουΐζας
  • 300 ml ξύσμα λεμονιού
  • 80 ml σπορέλαιο
  • άσπρο ξίδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για 3- 4’ (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε), τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε προσεκτικά σε πετσέτα.

Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό και το τραβάμε αμέσως. Το βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού με τη φέτα, το αβγό, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι, τα φύλλα λουΐζας και το ξύσμα λεμονιού και ξεκινάμε την πολτοποίηση προσθέτοντας σταδιακά το σπορέλαιο και το ξίδι.

Θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια λεία παχύρρευστη σάλτσα. Αν όμως μας βγει πολύ παχύρρευστη, την αραιώνουμε με 80ml χλιαρό νερό. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.

Σερβίρουμε τα σπαράγγια με μπόλικη βινεγκρέτ.

Bookmarks

• Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για 3- 4’ (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε), τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε προσεκτικά σε πετσέτα. • Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό και το τραβάμε αμέσως. Το βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά. • Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού με τη φέτα, το αβγό, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι, τα φύλλα λουΐζας και το ξύσμα λεμονιού και ξεκινάμε την πολτοποίηση προσθέτοντας σταδιακά το σπορέλαιο και το ξίδι. • Θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια λεία παχύρρευστη σάλτσα. Αν όμως μας βγει πολύ παχύρρευστη, την αραιώνουμε με 80ml χλιαρό νερό. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. • Σερβίρουμε τα σπαράγγια με μπόλικη βινεγκρέτ.