Σπαράγγια με βινεγκρέτ φέτας και άρωμα λουΐζας

Λιγότερο από 30’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

1 κιλό σπαράγγια
30 φύλλα καθαρισμένα
150 g. σπανακι
1 φέτα
1 κ.σ. αβγό ολόκληρο
μουστάρδα
αλάτι
λουΐζας
300 ml ξύσμα λεμονιού
80 ml σπορέλαιο
άσπρο ξίδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για 3- 4’ (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε), τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε προσεκτικά σε πετσέτα.

Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό και το τραβάμε αμέσως. Το βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού με τη φέτα, το αβγό, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι, τα φύλλα λουΐζας και το ξύσμα λεμονιού και ξεκινάμε την πολτοποίηση προσθέτοντας σταδιακά το σπορέλαιο και το ξίδι.

Θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια λεία παχύρρευστη σάλτσα. Αν όμως μας βγει πολύ παχύρρευστη, την αραιώνουμε με 80ml χλιαρό νερό. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.

Σερβίρουμε τα σπαράγγια με μπόλικη βινεγκρέτ.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.