Σπανακόρυζο λεμονάτο
Υλικά
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 ml ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε 300 γρ. σπανάκι (που μας περίσσεψε από τη συνταγή με τα καλαμαράκια) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με 1/2 φλ. λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε 2 φλ. ζεστό νερό και όταν πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε 100 γρ. ρύζι Καρολίνα που μας περίσσεψε από το ριζότο και χυμό από 1 λεμόνι. Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να πιει τα ζουμιά του. Στο τέλος προσθέτουμε έξτρα λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα του.