Σπανακόπιτα με κατίκι Δομοκού
Υλικά
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο πακέτο φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
- 3 κ. σ. σουσάμι
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια πράσα σε λεπτές ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κατίκι Δομοκού
- 1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 0.5 ml ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και στρώνουμε 5 από τα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το χείλος του ταψιού. Απλώνουμε τη γέμιση, τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 – 6 φύλλα (ανάλογα με το πόσα περιείχε η συσκευασία). Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, στριμώχνοντάς τα στα τοιχώματα, για να σφραγιστεί η γέμιση.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τη χαράζουμε σε καρεδάκια, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες νερό και ψήνουμε σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.