Σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε σάλτσα πορτοκάλι, περασμένα εναλλάξ με μαραθόριζα και ξερά βερίκοκα
Υλικά
- 700 g. χοιρινός λαιμός
- 1 κομμένος σε κύβους 2 εκ.
- 8 μαραθόριζα
- κομμένη σε φέτες κυδωνάτες 2 εκ. και ανοιγμένες φύλλο φύλλο
- 300 g. βερίκοκα ξερά
- χωρισμένα στην μέση
- 3 κ. σ. χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σ. χυμός πορτοκαλιού
- 100 ml ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- μουστάρδα πικάντικη
- σόγια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και κρατάμε τη μισή σε βαζάκι στο ψυγείο. Την υπόλοιπη την κρατάμε για μαρινάρισμα.
Περνάμε σε 8 ατομικά σουβλάκια εναλλάξ κρέας με τα βερίκοκα και τη μαραθόριζα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με τηνσάλτσα που κρατήσαμε. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες είτε στο ψυγείο μέχρι 12 ώρες.
Τα στεγνώνουμε, τα λαδώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα σε απόσταση από τη φωτιά για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
Μόλις τα βγάλουμε, στύβουμε λεμόνι και περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκάλι.
Συνοδευτικό
Γλυκοπατάτες στη χόβολη, τυλιχτές με αλουμινόχαρτο
Παίρνουμε 8 μέτριες γλυκοπατάτες, τις πλένουμε καλά (χωρίς να τις καθαρίσουμε από φλούδα), τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στη χόβολη για περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμες, τις ξετυλίγουμε, τις σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με τα σουβλάκια..