Menu
Generic filters
Exact matches only

Vegan Σοκολάτα Βιενουά

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 400 ml. γάλα καρύδας
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 240 ml. κρέμα καρύδας
  • 6 κ.σ. κακάο (κοφτές)
  • 6 κ.γ ζάχαρη, καστανή
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (κοφτή), τριμμένο
  • 240 ml. κρέμα καρύδας, παγωμένη στο ψυγείο (για τη σαντιγί)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη, το κακάο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ζεσταθούν το γάλα με την κρέμα και να λιώσουν το κακάο και η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, μόλις πάρει μια βράση το μείγμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.

Κατόπιν, αδειάζουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Εκτέλεση για τη σαντιγί: Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τη σαντιγί.

#tsoulotip:
1. Μπορούμε αντί για μοσχοκάρυδο να προσθέσουμε κανέλα ή γαρύφαλλο.
2. Για να βγει σωστά η σαντιγί, πρέπει η κρέμα καρύδας να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ημέρα.

Bookmarks