Σαλάτα µε baby σπανάκι, καπνιστό σολοµό και ντρέσινγκ λεµονιού
Υλικά
- 3 κ. σ. έ. π. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 g. baby σπανάκι πλυμένο και στεγνωμένο
- 170 g. καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 εκ.
- 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φλοίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
• Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Προσθέτουμε το σπανάκι, τον σολομό, τις φλοίδες αγγουριού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε απαλά.
• Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και σερβίρουμε αμέσως.