Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Πάσχα
Καλοκαίρι
Φαγητό στο γραφείο
Νηστεία
Σαλάτα με ψητή κολοκύθα, φακές και ντρέσινγκ ψητού λεμονιού
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες πάχους 3 εκ., πετάμε τους σπόρους και τις ίνες από το κέντρο. Μοιράζουμε σε δύο ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε από μισό λεμόνι σε κάθε δίσκο, περιχύνουμε με 60 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να είναι μαλακή και ωραία καραμελωμένη. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το κρεμμύδι στο ξίδι και αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ στύβοντας καλά τον χυμό από το ψητό λεμόνι και ανακατεύοντάς το με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα Dijon, το μέλι και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε στις φακές τις σταφίδες, τον μαϊντανό, την κάππαρη και το κρεμμύδι και λίγο από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε τις φέτες της ψητής κολοκύθας σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σαλάτα φακής. Πασπαλίζουμε τους κολοκυθόσπορους, το νεροκάρδαμο ή τη ρόκα και το υπόλοιπο ντρέσινγκ.