Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαλάτα με παντζάρια και κρεμμύδια μαριναρισμένα, καβουρντισμένα αμύγδαλα και μαϊντανό

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1/3 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 kg παντζάρια (οι βολβοί)
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και το αφήνουμε να μαριναριστεί. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κυκλικά λεπτές σπείρες μήκους 7-8 εκ. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια μαζί με τη σάλτσα τους, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να δέσουν τα αρώματα και να μελώσουν τα παντζάρια μέσα στη σος.

Bookmarks

Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και το αφήνουμε να μαριναριστεί. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κυκλικά λεπτές σπείρες μήκους 7-8 εκ. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια μαζί με τη σάλτσα τους, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να δέσουν τα αρώματα και να μελώσουν τα παντζάρια μέσα στη σος.