Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

Περισσότερο από 60’
6 μερ
Μέτρια

Υλικά

150 ml έ π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
ψιλοκομμένο
6 φιλέτα χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
1/2 κ. γ. αντσούγιας σε λάδι
καλά στραγγισμένα
8 ζάχαρη
2 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ματσάκια φρέσκιες μικρές αγκινάρες
καθαρισμένες (ή αγκιναράκια από 1 βαζάκι
στραγγισμένα και κομμένα στη μέση)
μέτριες μαραθόριζες
καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
ρόκα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος.

Κόβουμε τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας στα τέσσερα και στη συνέχεια το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες.

Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε μια στρώση από φέτες μαραθόριζας και περιχύνουμε με 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα αντσούγιας. Συνεχίζουμε με μια στρώση από φέτες αγκινάρας και περιχύνουμε πάλι με λίγη από τη σάλτσα.

Συνεχίζουμε με διαδοχικές στρώσεις λαχανικών με σάλτσα ενδιάμεσα, μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Αν περισσέψει σάλτσα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την κρατάμε.

Τυλίγουμε την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν, να «ψηθούν» και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Για το σερβίρισμα βάζουμε τη ρόκα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.