Menu
Generic filters
Exact matches only

Ρώσικη σαλάτα με αβγά, αρωματικά και τραγανό προσούτο

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 8 κόκκινα αβγά βρασμένα κομμένο σε κυβάκια
  • 120 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml λεμόνι
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 0.5 κ. γ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός
  • 5 φέτες προσούτο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Ψήνουμε το προσούτο στους 170° C για 10 λεπτά και μετά το θρυμματίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα της σάλτσας τα αβγά και το προσούτο και ανακατεύουμε απαλά.

Bookmarks

Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Ψήνουμε το προσούτο στους 170° C για 10 λεπτά και μετά το θρυμματίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα της σάλτσας τα αβγά και το προσούτο και ανακατεύουμε απαλά.