Buddha Bowl με ρεβίθια, γλυκοπατάτα και σπανάκι + σος ταχίνι

Λιγότερο από 30’
2 μερίδες
Μέτρια

Υλικά

1 γλυκοπατάτα σε κύβους 1,5 εκ
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ρεβίθια
3 φλ. ψιλοκομμένο baby σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
1/2 αβοκάντο σε φέτες
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Γλυκοπατάτες Κόκκινες Ελληνικές Συσκευασμένες
Πιπέρι Καγιέν 35 gr
Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
Κονσέρβα Ρεβύθια 2x80g
Φρέσκο Σπανάκι Πλυμένο Καθαρισμένο 350 gr
Αβοκάντο Συσκευασμένα Εισαγωγής
Ταχίνι Φυσικό 300g
Άρτυμα Χυμός Λεμονιού 380 ml

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Κόβουμε 1 γλυκοπατάτα σε κύβους 1,5 εκ. και πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν και πάπρικα, αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά.
Σοτάρουμε ελαφρώς, 1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα, σε ένα μικρό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν και πάπρικα, φροντίζοντας να ανακινούμε συνεχώς το τηγάνι για να μην καούν.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά 3 φλ. ψιλοκομμένο baby σπανάκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα.
Μοιράζουμε τα λαχανικά σε ίσες ποσότητες σε δύο μπολ. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τα ρεβίθια και 1/2 αβοκάντο σε φέτες. Σερβίρουμε το κάθε μπολ με 1 κ.σ. ταχίνι και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.

σχετικεσ συνταγεσ