Ρώσικη σαλάτα με αβγά, αρωματικά και τραγανό προσούτο
Υλικά
- 8 κόκκινα αβγά βρασμένα κομμένο σε κυβάκια
- 120 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. μουστάρδα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 20 ml λεμόνι
- 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- 0.5 κ. γ. ρίγανη
- 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός
- 5 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Ψήνουμε το προσούτο στους 170° C για 10 λεπτά και μετά το θρυμματίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα της σάλτσας τα αβγά και το προσούτο και ανακατεύουμε απαλά.