Ρεβίθια με κάρυ
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 500g ρεβίθια ΑΒ think bio
- 2 κ.γ. κάρυ
- 2 πράσα ΑΒ THINK BIO
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λάιμ
- 2 φλ. ρύζι basmati
Εκτέλεση
- Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αρκετό νερό και τα σουρώνουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα κομμένα σε μετρίου μεγέθους ροδέλες.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά μας και τα πασπαλίζουμε με το κάρυ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
- Βγάζουμε το κάρυ από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάιμ.
- Βράζουμε ρύζι basmati για να συνοδεύσουμε το κάρυ.