Ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο
Υλικά
- 0.5 κιλό ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε ζεστό νερό
- 3 λουκάνικα χωριάτικα
- 2 σε χοντρές ροδέλες
- 100 ml κρεμμύδια ξερά
- 2 τριμμένα
- 0.25 κ. γ. λευκό κρασί
- 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 400 ml σε κομμάτια
- 70 ml μπούκοβο καυτερό ή όσο μας αρέσει
- ντοματίνια
- ζεστό νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουσκέψει και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 45 – 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε σε μια γάστρα τα ρεβίθια, τα κομμάτια λουκάνικου, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα.