Σπαγκέτι με αχιβάδες

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

450 g. Spaghetti n.7 Cucina Bella
8 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
225 g. κονκασέ (προαιρετικά)
1 κιλό φρέσκες αχιβάδες ξεπλυμένες σε νερό και βουρτσισμένες σχολαστικά
1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα) ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα Spaghetti n.7 Cucina Bella σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει έντονα γιατί πικρίζει (αν χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές τσίλι, τις σοτάρουμε και αυτές μαζί με το σκόρδο).
Προσθέτουμε τις αχιβάδες και το κονκασέ (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά, σείοντας τακτικά το σκεύος, μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες (πετάμε όσες δεν άνοιξαν).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε προσεκτικά με την πιρούνα μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

σχετικεσ συνταγεσ