Quinoa risotto με πέστο ρόκας-δυόσμου
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1/2 φλ. φύλλα ρόκας
- 1/3 φλ. τυρί Σαν Μιχάλη, τριμμένο
- 1/4 φλ. φύλλα φρέσκιας μέντας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα, και επιπλέον για γαρνίρισμα
- ανθός αλατιού
- 1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (και επιπλέον 2 κ.γ.)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1,5 φλ. κινόα, πλυμένη και στραγγισμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο φυτικό
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών*
- 500 g ρεβίθια, μουλιασμένα και βρασμένα
- μέντα, δυόσμος, βασιλικός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την ρόκα, τον δυόσμο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το 1/4 φλ. λάδι, 1/4 κ.γ αλάτι και το τυρί, μέχρι να προκύψει ένα ωραίο πέστο. Μεταφέρουμε σε μπολ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2 κ.γ. λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε την κινόα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και συμπληρώνουμε με 2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και 1⁄2 κ.γ αλάτι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 6 – 8 λεπτά. Προσθέτουμε άλλα 2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κινόα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 – 18 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το μισό πέστο και 1⁄2 φλ. νερό, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε το μείγμα κινόα σε πιατέλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο και γαρνίρουμε με μυρωδικά και κουκουνάρι, αν θέλουμε.