Ψωμί με παντζάρι και φέτα
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
1 μερίδα
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 350 g αλεύρι για ψωμί
- 150 g αλεύρι ολικής άλεσης «AB think bio»
- 100 g πουρές παντζαριού (1-2 βολβοί παντζαριού, βρασμένοι και πολτοποιημένοι)
- 250 g νερό από τα βρασμένα παντζάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 g ξηρή μαγιά
- 150 g φέτα, χοντροτριμμένη
- 8 g αλάτι
- 1 κ.γ. λευκό ξίδι
- 2 κ.γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- ανθός αλατιού και λίγο έξτρα δεντρολίβανο για την επιφάνεια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό από τα παντζάρια, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ από τα παντζάρια και τη φέτα.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα, ρίχνοντας το αλάτι, το δεντρολίβανο, το ξίδι και το λάδι. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από το μπολ, είναι έτοιμη.
- Αλευρώνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε καρβελάκι ή φραντζόλα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό ή λάδι και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.