Ψευτοκαρμπονάρα με μανιτάρια από τη συνταγή με τις μπρουσκέτες
Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 400 γρ. λιγκουίνι
- 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 4 κρόκους αβγών
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 2 φλ. μαϊντανό και άνηθο
- αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου
- μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσουν μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό 400 γρ. λιγκουίνι μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Παράλληλα, τοποθετούμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε στο τηγάνι 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Προς το τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι και 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και τη φέρνουμε μερικές βόλτες μαζί με τα μανιτάρια να μοσχοβολήσει. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το ζουμί τους στην άκρη, χτυπάμε σε ένα μπολ 4 κρόκους αβγών μαζί με 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο και λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα σοταρισμένα μανιτάρια, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε για λίγο πάνω από τη φωτιά να δέσει το φαγητό. Σερβίρουμε την καρμπονάρα μέσα στο τηγάνι, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, έξτρα τυρί, αν το επιθυμούμε, και μαϊντανό ψιλοκομμένο.