Menu
Generic filters
Exact matches only

Πράσινη σαλάτα με μανούρι και ρόδι

Μία ελαφριά σαλάτα για όλες τις ώρες

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 250g baby σπανάκι πλυμένο
  • 150g βαλεριάνα πλυμένη
  • 150g ρόκα πλυμένη
  • 3 ραπανάκια
  • 100g μανούρι ΑΒ Επιλογή
  • 3 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 1 ρόδι (τον χυμό του)
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. μέλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική γή
  • 40 ml ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις φέτες ψωμί λαδωμένες και τις ψήνουμε για περίπου 5’. Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το μανούρι, κομμένο σε δύο μεγάλες φέτες και το ψήνουμε για 4′.
  • Για την βινεγκρέτ ροδιού βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον χυμό ρόδι, το ηλιέλαιο, το μέλι, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς.
  • Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τη βαλεριάνα, τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες, τα κρουτόν, 3/4 από τη βινεγκρέτ ροδιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε σε μία σαλατιέρα τη σαλάτα μας, βάζουμε το ψημένο μανούρι απο πάνω και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Bookmarks