Πράσινη σαλάτα με μανούρι και ρόδι
Μία ελαφριά σαλάτα για όλες τις ώρες
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 250g baby σπανάκι πλυμένο
- 150g βαλεριάνα πλυμένη
- 150g ρόκα πλυμένη
- 3 ραπανάκια
- 100g μανούρι ΑΒ Επιλογή
- 3 φέτες προζυμένιο ψωμί
- 1 ρόδι (τον χυμό του)
- 150 ml ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. μέλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική γή
- 40 ml ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις φέτες ψωμί λαδωμένες και τις ψήνουμε για περίπου 5’. Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το μανούρι, κομμένο σε δύο μεγάλες φέτες και το ψήνουμε για 4′.
- Για την βινεγκρέτ ροδιού βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον χυμό ρόδι, το ηλιέλαιο, το μέλι, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς.
- Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τη βαλεριάνα, τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες, τα κρουτόν, 3/4 από τη βινεγκρέτ ροδιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε σε μία σαλατιέρα τη σαλάτα μας, βάζουμε το ψημένο μανούρι απο πάνω και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.