Πράσινη σαλάτα με χρωματιστά τοματίνια και καπνιστό σολομό
Υλικά
- 400 g. σαλατικά (μαρούλι
- 1 αϊσμπεργκ
- 200 g. λάχανο
- 100 g. ραντίτσιο
- 2 κ. σ. ρόκα
- 1/2 ματσάκι σπανάκι baby κ.λπ.)
- 1 κ. γ. μικρό κρεμμύδι
- 80 ml κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 1 κ. σ. ντοματίνια πολύχρωμα (κόκκινα
- 1 κ. γ. μαύρα
- 1 κίτρινα)
- 30 ml ολόκληρα
- καπνιστός σολομός
- ελαιόλαδο
- άνηθος
- ψιλοκομμένος
- θαλασσινό αλάτι
- ελαιόλαδο
- τυρί κρέμα
- μουστάρδα
- σκελίδα σκόρδο
- λιωμένη
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα τοματίνια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Βάζουμε τα τοματίνια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι.
Ψήνουμε τα τοματίνια για 10′ ανακινώντας τα 1-2 φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
Βινεγκρέτ: Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αναμειγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα σαλατικά, τα τοματίνια, τον άνηθο και το κρεμμύδι. Ραντίζουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε τον σολομό και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Σερβίρουμε αμέσως.