Τερατάκια μήλου με φρούτα του δάσους

Λιγότερο από 30’
8 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

Κόκκινα και πράσινα μήλα
6 μήλα
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο (για τα κόκκινα μήλα)
2 κ.σ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (για τα πράσινα μήλα)
2 κ.σ. βατόμουρα, κομμένα στη μέση
Για τα δόντια
1/2 φλ. αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος στη μέση

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μήλα και τα αφήνουμε με τη φλούδα.
  • Κόβουμε τα μήλα, βάζοντας το μαχαίρι παράλληλα στα κουκούτσια, βγάζοντας δύο ωραία ημισφαίρια από το κάθε μήλο (το υπόλοιπο υλικό δεν το πετάμε, μπορούμε να το ψιλοκόψουμε για να το κάνουμε σε δεύτερο χρόνο μια μαρμελάδα ή μια γέμιση μηλόπιτας).
  • Κόβουμε από το κάθε ημισφαίριο ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι (από την πλευρά της φλούδας), σαν σφήνα, για να δημιουργήσουμε ένα άνοιγμα σαν ανοιχτό στόμα.
  • Περνάμε τα μήλα στην κομμένη τους πλευρά με λίγο χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
  • Αλείφουμε την κάτω πλευρά του ανοίγματος στα κόκκινα μήλα με φιστικοβούτυρο, στα πράσινα μήλα με μαρμελάδα και βυθίζουμε τα αμύγδαλα για «δοντάκια», βάζοντας στη μέση από μισό βατόμουρο για γλώσσα.
  • Σερβίρουμε και καταναλώνουμε άμεσα.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ