Πολίτικη σαλάτα με dressing ροδιού και φιστίκια Αιγίνης
Preparation
10΄ προετοιμασία | 12΄ ψήσιμο
Servings
4-6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
Για τα φιστίκια
- 120 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το dressing
- 60 ml φυσικός χυμός ροδιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1/3 από ένα μέτριο λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 3 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 1/3 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 100 γρ. σπόροι ροδιού
Εκτέλεση
- Φιστίκια: Σε μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-12΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. - Dressing: Βάζουμε όλα τα υλικά σεμούλτι και τα πολτοποιούμε καλά.
- Σαλάτα: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά, τον μαϊντανό και το ρόδι, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με λίγα ψημένα φιστίκια (όσα περισσέψουν τα φυλάμε σε βαζάκι σε θερμοκρασία δωματίου για 10 ημέρες) και σερβίρουμε.
Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη