Menu
Generic filters
Exact matches only

Πέτουλες Μεσσηνίας με μυζήθρα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml νερό
  • 1+1/2 κ.γ αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό και το αλάτι και τα δουλεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τον χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, όπως κάνουμε με τις κρέπες.
Καθεμία πέτουλα που τηγανίζουμε τη μεταφέρουμε σε έναν δίσκο, τη μία πάνω απ’ την άλλη πασπαλίζοντας ενδιάμεσα καθεμία με λίγη μυζήθρα, δημιουργώντας έτσι μια «τούρτα» από πιτούλες που ενδιάμεσα έχουν μυζήθρα.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το καίμε μέχρι να μοσχομυρίσει.
Ραντίζουμε τις πέτουλες με το καυτό βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks

Ανακατεύουμε 2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/3 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.σ. καυτό νερό, 2 κ.γ. μηλόξιδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε 2 αβγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο κομμένα στα δύο. Πλένουμε και κόβουμε σε φετάκια 4-6 ραπανάκια, τα βάζουμε γύρω απ’ τα αβγά μαζί με παξιμαδάκια σε μπουκιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.