Παξιμάδι στο βάζο με γιαούρτι, φέτα, ντοματίνια και βασιλικό
Υλικά
- 4 μεγάλα παξιμάδια κρίθινα Κρητικά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- 16 ντοματίνια σε φέτες
- 8 φύλλα βασιλικός πλατύφυλλος
- 40 ml ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζουμε με τα χέρια τα κρητικά παξιμάδια. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε σε τέσσερα βαζάκια με καπάκι. Σε κάθε βαζάκι, πάνω από τα παξιμάδια, βάζουμε, με τη σειρά, περίπου 100 γρ. από το γιαούρτι, 50 γρ. από τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 4 ντοματίνια και 2 φύλλα βασιλικού. Κλείνουμε καλά τα βάζα με τα καπάκια τους και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθούν. Κάθε φορά που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.