Πάβλοβα ρολό με γέμιση μους γιαουρτιού και συνοδεία φρούτων
Υλικά
- 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά (για τη μαρέγκα)
- 1 πρέζα αλάτι (για τη μαρέγκα)
- 10 g ξίδι λευκό (για τη μαρέγκα)
- 10 g κορν φλάουρ (για τη μαρέγκα)
- 1 βανιλίνη (για τη μαρέγκα)
- 230 g ζάχαρη (για τη μαρέγκα)
- ηλιέλαιο, για άλειμμα (για τη μαρέγκα)
- 300 g γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (για τη μους)
- 200 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (για τη μους)
- 2 κ.σ. μέλι (για τη μους)
- 1 λάιμ, ξύσμα (για τη μους)
- passion fruits (για το σερβίρισμα)
- φράουλες (για το σερβίρισμα)
- μύρτιλα (για το σερβίρισμα)
- βατόμουρα (για το σερβίρισμα)
- τσιπς μπανάνας (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Μους γιαουρτιού: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, να σφίξει αρκετά. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη, να σφίξει κι άλλο. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο.
• Μαρέγκα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C. Σε ένα ρηχό ταψί
στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο.
• Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε το ξίδι, το αλάτι και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να σφίξει καλά, να γυαλίσει και να στέκεται σαν αφρός. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε κοσκινισμένο το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
• Στρώνουμε τη μαρέγκα πάνω στη λαδόκολλα με σπάτουλα, σχηματίζοντας ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
• Στρώνουμε τη μους γιαουρτιού πάνω στη μαρέγκα, σκορπίζουμε ψιλοκομμένα κομματάκια φράουλας και το εσωτερικό από 2 passion fruits. Τυλίγουμε τη μαρέγκα προσεκτικά σε ρολό και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, με τη ραφή από κάτω.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με extra passion fruits, μύρτιλα, βατόμουρα, chips μπανάνας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.