Πανακότα με γάλα καρύδας και σάλτσα μάνγκο-λάιμ
Υλικά
- 350 ml γάλα καρύδας (για την πανακότα)
- 350 ml κρέμα καρύδας (για την πανακότα)
- 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική (για την πανακότα)
- 10 g ζελατίνη (για την πανακότα)
- 1 μάνγκο, καθαρισμένο, κομμένο σε κομματάκια (για τη σάλτσα)
- 1 λάιμ, χυμός (για τη σάλτσα)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (για τη σάλτσα)
- τσιπς καρύδας (για τη σάλτσα)
Εκτέλεση
Πανακότα: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό, να μαλακώσουν για 7 λεπτά.
• Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη καρύδας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει βράση.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά τις μαλακωμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν πολύ καλά.
• Παίρνουμε μια φόρμα πλαστική (ή 6 μπολάκια ατομικά) και τη βρέχουμε ελαφρώς με νερό. Στερεώνουμε πάνω μια σήτα και περνάμε το μείγμα της πανακότας. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 6-7 ώρες ή μέχρι να πήξει.
• Σάλτσα μάνγκο: Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ το μάνγκο με την άχνη και τον χυμό λάιμ. Τον περνάμε από σήτα και τον αφήνουμε στο ψυγείο.
• Σερβίρουμε την πανακότα ξεφορμάροντάς τη σε πιατέλα και περιχύνοντας με την κρύα σάλτσα μάνγκο. Διακοσμούμε με τσιπς καρύδας.