Menu
Generic filters
Exact matches only

Μπρουσκέτες με αβγά, αβοκάντο και λάιμ

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 4 μεγάλη φέτα χωριάτικου ψωμιού
  • 1 αβοκάντο ώριμο καθαρισμένο
  • 15 ml χυμός λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
  • 6 κόκκινα αβγά βρασμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 0.5 κ. γ. πάπρικα καυτερή
  • 0.5 κ. γ. σουσάμι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια των αβγών και θρυμματίζουμε τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το σουσάμι, το κρεμμυδάκι, το κόλιανδρο, 40 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τα αβγά με τα ντοματίνια και το αβοκάντο προσεκτικά να μην διαλυθούν. Ανακατεύουμε την πάπρικα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα, μοιράζουμε την γέμιση και ραντίζουμε με το λάδι πάπρικας.

Bookmarks

Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια των αβγών και θρυμματίζουμε τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το σουσάμι, το κρεμμυδάκι, το κόλιανδρο, 40 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τα αβγά με τα ντοματίνια και το αβοκάντο προσεκτικά να μην διαλυθούν. Ανακατεύουμε την πάπρικα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα, μοιράζουμε την γέμιση και ραντίζουμε με το λάδι πάπρικας.