Παγάκια κρασιού
Με υπόλοιπο λευκό ή κόκκινο κρασί που έχει μείνει στο μπουκάλι φτιάχνουμε παγάκια σε παγοθήκες, τα οποία προσθέτουμε είτε σε μια σούπα τραχανά είτε στα μαγειρευτά μας, όπου χρειάζεται.
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τραχανά ξινό
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 παγάκι κρασιού
- 700 ml καυτό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε τραχανά ξινό και σοτάρουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε πελτέ ντομάτας, παγάκι κρασιού και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε καυτό νερό από τον βραστήρα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα με λίγο τρίμμα φέτας.