Ομελέτα Φούρνου με Χθεσινά Ζυμαρικά
Υλικά
- 50 γρ. κασέρι
- 80 γρ. γραβιέρα
- 100 γρ. ντοματίνια
- 6 αβγά
- 120ml γάλα ή φυτικό γάλα
- 1/2 κ.γ βασιλικός
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/8 κ.γ πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το κασέρι και τη μισή ποσότητα γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο πυρίμαχο και τοποθετούμε εδώ κι εκεί τα ντοματίνια, πιέζοντάς τα προς τα μέσα. Αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το σπαγγέτι με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ομελέτα, να φουσκώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της.
Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Σημείωση : Η ομελέτα μπορεί να γίνει με σκέτα ζυμαρικά, ή με οποιαδήποτε άλλη σάλτσα όπως κιμά, καρμπονάρα κλπ. Θέλουμε όμως να είναι σχετικά στεγνά, κάτι που θα συμβεί εφόσον το φαγητό μείνει στο ψυγείο και το ζουμί απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.
Ιδέες για το τι μπορείτε να βάλετε στην ομελέτα μαζί με (ή αντί για) τα ζυμαρικά: Τριμμένα τυριά, αλλαντικά, σοταρισμένα μανιτάρια, σοταρισμένο σπανάκι ή παντζαρόφυλλα, μπιζέλια, βραστό μπρόκολο/κουνουπίδι/καρότο, κολοκυθάκι (σοταρισμένο ή στραγγισμένο), ξεψαχνισμένο κρέας ή κοτόπουλο, πατάτες (τηγανιτές, φούρνου, βραστές), λαδερά και μπριάμ χωρίς πολλά ζουμιά, και ό,τι άλλο μπορεί να κρύβεται σε εκείνο το τάπερ στο πίσω μέρος του ψυγείου!