Menu
Generic filters
Exact matches only

Ντιπ πικάντικο, με ούζο και ντομάτα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 τομάτα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 15 ml σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. πελτές τομάτας
  • 1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 30 ml ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις τομάτες που πολτοποιούμε στο μούλτι και σουρώνουμε καλά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τηl σάλτσα σόγιας, τον πελτέ τομάτας, τη σκόνη τσίλι, τα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, το σουσάμι, καβουρδισμένο και ελαφρώς κοπανισμένο, το ούζο, αλάτι και πιπέρι. Το χρώμα του ντιπ θα είναι ζωηρό κόκκινο. Αν, για την ευκολία μας, πολτοποιήσουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, το ντιπ θα γίνει πιο λείο και με χρώμα πορτοκαλί, μα η γεύση θα είναι σχεδόν ίδια. Μπορούμε επίσης να χτυπήσουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το οποίο θα ρίξουμε σταδιακά στο τέλος, χτυπώντας όπως φτιάχνουμε μαγιονέζα.

Bookmarks

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις τομάτες που πολτοποιούμε στο μούλτι και σουρώνουμε καλά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τηl σάλτσα σόγιας, τον πελτέ τομάτας, τη σκόνη τσίλι, τα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, το σουσάμι, καβουρδισμένο και ελαφρώς κοπανισμένο, το ούζο, αλάτι και πιπέρι. Το χρώμα του ντιπ θα είναι ζωηρό κόκκινο. Αν, για την ευκολία μας, πολτοποιήσουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, το ντιπ θα γίνει πιο λείο και με χρώμα πορτοκαλί, μα η γεύση θα είναι σχεδόν ίδια. Μπορούμε επίσης να χτυπήσουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το οποίο θα ρίξουμε σταδιακά στο τέλος, χτυπώντας όπως φτιάχνουμε μαγιονέζα.