Ντιπ γλυκοπατάτας – μαραθόριζας με φέτα και τζίντζερ
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι 1 φλ. ή όση μαγειρεμένη γλυκοπατάτα και μαραθόριζα μας έχει περισσέψει από τη συνταγή «κοτόπουλο με αρακά», προσθέτουμε 1 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο, 100 γρ. φέτα τρίμμα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Κόβουμε μπαγιάτικο ψωμί που μας έχει περισσέψει σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά πάνω σε αντικολλητικό τηγάνι, να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε το ντιπ της γλυκοπατάτας συνοδεύοντας με το ψημένο ψωμί ή με αραβικές πίτες, αν προτιμάμε.