Ντάκος με τριμμένη ντομάτα, ξινομυζήθρα και κρέμα από το υπόλοιπο ιμάμ
Ο συνδυασμός μελιτζάνας με τη γλύκα των κρεμμυδιών είναι μια άλλη άποψη της μελιτζανοσαλάτας. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγη τσίλι πιπεριά και δροσίζουμε το όλον με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Υλικά
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε το ιμάμ και ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα σε μπολ μαζί με την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το ιμάμ στο μούλτι να γίνει κρέμα.
- Απλώνουμε τη μισή δόση ντομάτας στον ντάκο, από πάνω βάζουμε την κρέμα ιμάμ, την υπόλοιπη ντομάτα, την ξινομυζήθρα, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
- Σουρώνουμε το ιμάμ και ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα σε μπολ μαζί με την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το ιμάμ στο μούλτι να γίνει κρέμα.
- Απλώνουμε τη μισή δόση ντομάτας στον ντάκο, από πάνω βάζουμε την κρέμα ιμάμ, την υπόλοιπη ντομάτα, την ξινομυζήθρα, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.