• Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το φιστικοβούτυρο με την πάστα κάρι, το γάλα καρύδας, το μηλόξιδο, το αλάτι και το νερό, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Διατηρείται για 2 εβδομάδες σε γυάλινο βαζάκι. Πριν από κάθε χρήση, αραιώνουμε με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε καλά.
• Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες κόβουμε τα αγγούρια σε λεπτές φλούδες. Μεταφέρουμε τα λεπτοκομμένα αγγούρια σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε για μερικά λεπτά να στραγγίσουν από τα υγρά, πιέζοντας πότε πότε απαλά με τα χέρια μας.
• Μοιράζουμε το αγγούρι και 1/2 φλ. φιστικοβούτυρο στα πιάτα, ανακατεύουμε και σκορπίζουμε από πάνω κρεμμυδάκια, σταφίδες και μαυροκούκι.