Μπισκότα σοκολάτας με αβοκάντο και αλεύρι βρόμης

Λιγότερο από 30’
Εύκολη

Υλικά

1 1/4 φλ. αλεύρι
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. αβοκάντο λιωμένο
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή ή 1/3 φλ. μέλι
άρωμα βανίλιας
1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Σε μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τη βανίλια και τη ζάχαρη ή το μέλι για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα αλευριού. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και στη συνέχεια και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου ξεροψηθούν απέξω, αλλά να είναι μαλακά μέσα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ