Μους με αβοκάντο, μπανάνα και κακάο
Μους με αβοκάντο, μπανάνα και κακάο από την Εύα Μονοχάρη
Υλικά
- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 γρ. ώριμο αβοκάντο
- 3 ώριμες μπανάνες
- 60 γρ. κακάο άγλυκο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 100 ml γάλα φυτικό ή ζωικό
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπανάνες και τα αβοκάντο στην κατάψυξη για 15 λεπτά
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν την υφής μιας μους.
Μοιράζουμε τη μους σε 6 ποτηράκια και αν θέλουμε μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσει είτε να τη σερβίρουμε αμέσως.
Tips:
– Εκτός από μέλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου ή και χουρμάδες δίνοντας στη μους τη γλυκύτητα που θέλουμε
– Μπορούμε να αρωματίσουμε με κανέλα ή φυσική βανίλια