Μους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100g από τον πουρέ μάνγκο μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα κάψει, το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και διαλύουμε μέσα τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ μάνγκο κρύο. Ενσωματώνουμε και ρίχνουμε τη σαντιγί σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μαρίζ. Προσθέτουμε τέλος της φράουλες και ομογενοποιούμε εκ νέου.
Συνθέτουμε το γλυκό ως εξής: Σε ένα κολωνάτο ποτήρι λευκού κρασιού, βάζουμε στον πάτο λίγους κύβους από το κέικ. Το ύψος πρέπει να ’ναι περίπου στο 1/3 του ποτηριού το πολύ.
Κολλάμε περίπου 4-5 φέτες φρέσκιας φράουλας πάνω στο γυαλί από τη μέσα μεριά, περιμετρικά στη μέση του ποτηριού.
Συμπληρώνουμε με τη μους μάνγκο αφήνοντας μόλις 1-2 εκ. κενό από την κορυφή. Ισιώνουμε την επιφάνεια χτυπώντας με το χέρι το ποτήρι από κάτω.
Καλύπτουμε ίσα ίσα την επιφάνεια με μια κουταλιά τριμμένου κέικ. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα ποτήρια.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε το κάθε ποτήρι με τους κύβους φράουλας και μάνγκο καθώς και τα φύλλα μέντας