Μους μάνγκο με φράουλες και soft cake με τσάι και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά
Για το soft cake με πράσινο τσάι και φυστίκι Αιγίνης
- 2 φακελάκια πράσινο τσάι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 1 αλάτι
- 3 ασπράδια αβγού
- 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο σε πούδρα
- 50 γρ. αλεύρι μαλακό
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 130 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για τη μους μάνγκο με φράουλες
- 10 φύλλα ζελατίνης
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% κρύα
- 350 γρ. κρύος πουρές από ώριμα πολτοποιημένα μάνγκο
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. φράουλες, κομμένες σε κύβους
Για τη σύνθεση
- φράουλες, κομμένες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες
- φράουλες, κομμένες σε κύβους
- τριμμένο soft cake (απ’ όσο περίσσεψε)
- κύβοι μάνγκο
- φύλλα δυόσμου ή μέντας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100g από τον πουρέ μάνγκο μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα κάψει, το αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και διαλύουμε μέσα τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ μάνγκο κρύο. Ενσωματώνουμε και ρίχνουμε τη σαντιγί σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μαρίζ. Προσθέτουμε τέλος της φράουλες και ομογενοποιούμε εκ νέου.
Συνθέτουμε το γλυκό ως εξής: Σε ένα κολωνάτο ποτήρι λευκού κρασιού, βάζουμε στον πάτο λίγους κύβους από το κέικ. Το ύψος πρέπει να ’ναι περίπου στο 1/3 του ποτηριού το πολύ.
Κολλάμε περίπου 4-5 φέτες φρέσκιας φράουλας πάνω στο γυαλί από τη μέσα μεριά, περιμετρικά στη μέση του ποτηριού.
Συμπληρώνουμε με τη μους μάνγκο αφήνοντας μόλις 1-2 εκ. κενό από την κορυφή. Ισιώνουμε την επιφάνεια χτυπώντας με το χέρι το ποτήρι από κάτω.
Καλύπτουμε ίσα ίσα την επιφάνεια με μια κουταλιά τριμμένου κέικ. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα ποτήρια.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε το κάθε ποτήρι με τους κύβους φράουλας και μάνγκο καθώς και τα φύλλα μέντας