Μηλοπιτάκια με ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
Preparation
60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings
10 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 g φαρίνα βρόμης
- 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας (για τη ζύμη)
- 1/2 φλ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο λείο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (για τη ζύμη)
- 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού (για τη ζύμη)
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
Για τη γέμιση
- 5 μήλο, τριμμένο
- 1 φλ. σταφίδα ξανθιά
- 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
- 1 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το ταχίνι ή το φιστικοβούτυρο με τον πορτοκαλοχυμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τα ξύσματα και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αβγού και τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα.
- Στο μέσο του κάθε δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.