Menu
Generic filters
Exact matches only

Μηλοπιτάκια με ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

Preparation 60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings 10 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 g φαρίνα βρόμης
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας (για τη ζύμη)
  • 1/2 φλ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο λείο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (για τη ζύμη)
  • 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού (για τη ζύμη)
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα

Για τη γέμιση

  • 5 μήλο, τριμμένο
  • 1 φλ. σταφίδα ξανθιά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε το ταχίνι ή το φιστικοβούτυρο με τον πορτοκαλοχυμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τα ξύσματα και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αβγού και τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα.
  • Στο μέσο του κάθε δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Bookmarks