Mille-feuille με κρέμα φράουλας
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
Για τα φύλλα
- 1 συσκευασία σφολιάτα (κατάλληλη για χορτοφάγους)
Για την κρέμα
- 300 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή maple
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 700 ml ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. φυτικό βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- λίγες φρέσκες φράουλες
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε ισομεγέθη ορθογώνια. Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα. Εφαρμόζουμε ένα δεύτερο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για 15 -18 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Παράλληλα ανακατεύουμε τις φράουλες με το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού σε μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φράουλες για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τις πολτοποιούμε καλά σε επεξεργαστή τροφίμων.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με σύρμα. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και, όταν πήξει και βγάζει μεγάλες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε την κρέμα με λαδόκολλα που να εφάπτεται πάνω της. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (ή τη βάζουμε στο ψυγείο).
- Ανακατεύουμε και πάλι την κρέμα με το σύρμα και τη μεταφέρουμε σε κορνέ. Για να στήσουμε τα μιλφέιγ, τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας για βάση, σχηματίζουμε μικρές ροζέτες κρέμας στην επιφάνειά του και καλύπτουμε προσεκτικά με το δεύτερο φύλλο. Σχηματίζουμε ροζέτες κρέμας πάνω σε αυτό, καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και γαρνίρουμε με επιπλέον ροζέτες και προαιρετικά φρεσκοκομμένες φράουλες και ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη