Μεσογειακό ceviche
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
1 μερίδα
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 120g γαρίδες
- 1 ντομάτα μικρή και ώριμη
- 1 κ.σ. φινόκιο
- 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. Tabasco
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 3 φιλέτα λεμονιού, σε κυβάκια
- ανθό αλατιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε κυβάκια 1 εκ. και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια, φινόκιο, κομμένο σε κυβάκια, μαζί με τα φύλλα του, χυμό λεμονιού, Tabasco και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε για 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε βασιλικό, τα φιλέτα λεμονιού, σε κυβάκια, ανθό αλατιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με ελαιόλαδο.