Μανιτάρια γεμιστά γκρατέν, με αρωματικά τυριά
Υλικά
- 20 μεγάλα λευκά μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 g. τυρί κρέμα
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 80 g. γραβιέρα πικάντικη ψιλοτριμμένη
- 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
- λίγο ελαιόλαδο για το τελείωμα
Εκτέλεση
Με μια νωπή πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους τα οποία ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού, την γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα.
Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα ψωμιού ή την τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα μανιτάρια για 20′ , μέχρι να ροδίσουν.