Μαγειρίτσα με αγκινάρες και μάραθα
Υλικά
- 90 ml ελαιόλαδο
- 5 σαφράν
- 0.5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 μαραθόριζες
- 4 αγκινάρες
- 1 μαρούλι
- 750 ml ζωμός λαχανικών
- 40 γρ. ρύζι
- 6 κ.σ. δυόσμο
- 2 ml ταχίνι
- 40 ml χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σαφράν, τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες και την μαραθόριζα. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μαρούλια και, όταν μαραθούν και αυτά, ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε, παίρνουμε μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι και το λεμόνι. Περιχύνουμε τη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε σε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και σερβίρουμε