Menu
Generic filters
Exact matches only

Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 350 g. Linguine Cucina Bella
  • 50 g. φρέσκος βασιλικός (ζυγίζουμε μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • 1 κ. σ. κουκουνάρι
  • 6 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα ή Grana Padano
  • 2 κ. σ. τριμμένο πεκορίνο
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα Linguine Cucina Bella, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Ξεπλένουμε καλά το βασιλικό σε κρύο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα.
Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει.
Σταδιακά προσθέτουμε το βασιλικό τον οποίο χτυπάμε με το γουδοχέρι με κυκλικές κινήσεις, για να διατηρήσει το νοστιμιά και τη φρεσκάδα του.
Οταν αρχίσει να βγάζει τους χυμούς του, προσθέτουμε κατά σειρά το κουκουνάρι, τα τυριά και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα στο γουδί, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα με σχετικά ομοιογενή υφή.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου έβρασαν και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks

Βράζουμε τα Linguine Cucina Bella, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ξεπλένουμε καλά το βασιλικό σε κρύο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα. Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει. Σταδιακά προσθέτουμε το βασιλικό τον οποίο χτυπάμε με το γουδοχέρι με κυκλικές κινήσεις, για να διατηρήσει το νοστιμιά και τη φρεσκάδα του. Οταν αρχίσει να βγάζει τους χυμούς του, προσθέτουμε κατά σειρά το κουκουνάρι, τα τυριά και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα στο γουδί, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα με σχετικά ομοιογενή υφή. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου έβρασαν και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.