Menu
Generic filters
Exact matches only

Λαχανόρυζο με πάπρικα καπνιστή

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο (μαλακό αφράτο)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης γλυκές σε κύβους
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια πολτοποιημένα
  • 100 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, 600 ml ζεστό νερό και το κομμένο λάχανο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, την πάπρικα και 150 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε με κουτάλα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα, έως ότου φουσκώσει το ρύζι και δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε.

Bookmarks

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, 600 ml ζεστό νερό και το κομμένο λάχανο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, την πάπρικα και 150 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε με κουτάλα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα, έως ότου φουσκώσει το ρύζι και δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε.